Beste klanten, vanaf zondag 23 juni t/m maandag 8 juli zijn wij gesloten wegens vakantie.

Wat is een filament lamp?

Het laatste nieuws

23 oktober 2024
Hoe werkt een lamp met bewegingssensor?
23 oktober 2024
Grote plafonniere woonkamer voor een stijlvol huis
23 september 2024
Wat is RGB verlichting? Alles wat je moet weten!
21 september 2024
Hoe groot lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
18 augustus 2024
LED sfeerverlichting kopen? Bekijk eerst deze 5 tips!
18 augustus 2024
Dit zijn de 5 verlichting trends 2024 op dit moment!
17 augustus 2024
Wat is kunstlicht en hoe beïnvloedt kunstlicht jouw emoties?
22 juli 2024
Hoe werkt slimme verlichting in huis?
22 juli 2024
Onze beste 5 staande lampen woonkamer
21 juli 2024
De 5 beste Masterlight lampen in 2024
21 juni 2024
De 5 beste Italiaanse design lampen merken in 2024
20 mei 2024
Halogeen vervangen door LED. Dit zijn de belangrijkste tips
19 mei 2024
De beste Lodes lampen in 2024
19 mei 2024
De 5 Beste Hanglamp Merken voor in de Slaapkamer
19 april 2024
De 5 Beste Artemide Lampen in 2024
19 april 2024
Hoe maak je een lichtplan? - Kurnig Licht
19 april 2024
Wat betekent lumen bij lampen?
16 maart 2024
Wat zijn de beste LED lampen in 2024
16 maart 2024
De 5 beste plafond lampen woonkamer
16 februari 2024
Onze top 5 merken design lamp eettafel
15 februari 2024
De Beste Verlichting Woonkamer Inspiratie Voor 2024
26 januari 2024
Onze top 5 exclusieve staande lampen
19 januari 2024
De top 5 exclusieve lampen boven eettafel
20 december 2023
Top 5 moderne verlichting boven het kookeiland.
15 december 2023
Bijzondere Hanglampen Boven De Eettafel
9 december 2023
Hoeveel lumen sfeerverlichting heb ik nodig?
24 november 2023
Is led verlichting goedkoper in 2024?
17 november 2023
Hoe hang ik een lamp op? De 5 beste tips!
19 oktober 2023
LED-sfeerverlichting woonkamer. De beste 5 merken voor 2024
12 oktober 2023
Hoelang gaat een LED lamp mee? De levensduur van LED verlichting.
23 september 2023
De beste Foscarini hanglampen in 2024
22 september 2023
Hoe hoog lamp boven eettafel? Onze 5 tips!
12 augustus 2023
Een hanglamp kiezen in 2024, zo doet u dat!
21 juli 2023
Tips en gids voor de juiste verlichting in iedere ruimte
21 juli 2023
Hoe kies ik de juiste slaapkamer verlichting?
19 juli 2023
De 5 voordelen van een Filament Lamp
19 juli 2023
Tips voor het onderhouden van lampen
28 juni 2023
Wat is een filament lamp?
28 juni 2023
Waar moet ik op letten bij LED verlichting?
22 juni 2023
Alles wat je moet weten over Lumen in 2024
15 juni 2023
Verschil tussen een LED lamp en spaarlamp?
30 mei 2023
Lamp voor in de woonkamer - Alles wat je moet weten!
25 mei 2023
De 5 beste Knapstein lampen in 2024
22 mei 2023
Lamp boven het kookeiland? Alles wat u moet weten!
14 april 2023
De 5 beste Occhio lampen in 2024
1 april 2023
De 5 grootste voordelen van draadloze lampen

Na de gloeilamp te hebben uitgevonden zijn er veel diverse nieuwe uitvindingen en lampen ontstaan. 1 van de moderne uitvindingen is de filament lamp. Maar wat is een filament lamp? Waar komt het idee vandaan? Er zijn veel lampen op de markt energiezuinig en milieuvriendelijker zijn dan voorheen. Dit komt doordat de gloeilampen veel warmte af gaven. Zo is de LED lamp ontstaan. LED lampen zijn veel energiezuiniger en milieuvriendelijker. Echter vinden veel mensen LED verlichting niet zo gezellig als de oude vertrouwde gloeilampen. Dit zorgde ervoor dat er weer uitvindingen en ontwerpen ontstonden voor verlichting en lampen die energiezuinig, milieuvriendelijke en gezellig zijn.

Deze oplossing werd de filament lamp genoemd of ook wel LED-filament lamp. Deze lampen zijn energiezuinig, milieuvriendelijk, maar hebben ook die warme kleur die de gloeilamp destijds had. Dit geeft mensen die de gloeilamp kennen en gehad hebben een vertrouwd gevoel. Daarnaast kan onze nieuwe generatie genieten van de warme uitstraling die filament lampen hebben. Tevens zien ze ook hetzelfde uit als een gloeilamp, maar zijn het filament lampen. Zo hebben ze dezelfde vorm en dezelfde uitstraling als een gloeilamp.

Om de vraag "Wat is een filament lamp?" te beantwoorden kijken we eerst naar de techniek. Een filament lamp is een lamp dat bestaat uit veel filament staafjes. Filament staafjes zijn de geel, gouden staafjes die midden in de lamp te zien zijn. Bij een gloeilamp gaf dit licht door de warmte, maar bij een filament lamp bestaan deze filamenten uit een transparant substraat waarop mini LED lampjes aan bevestigd zijn die licht geven. Deze staafjes hebben vaak een lichthoek van 360 graden. Door de filamenten heet het ook de filament lamp. Dit maakt de lamp namelijk een look a like van een gloeilamp. Het geeft een gezellige sfeer en het verschil is op afstand niet te zien. Daarnaast is het natuurlijk ook voordeliger dan een gloeilamp van vroeger. Zo wordt de lamp bijvoorbeeld ook niet warm zo als de gloeilamp en zijn ze veel efficiënter in gebruik. Een filament lamp is dus een vernieuwde gloeilamp die energiezuiniger is, veiliger is en milieuvriendelijker. Wel heeft het ook dezelfde fitting als de gloeilampen. Dit maakt het erg gemakkelijk vervangbaar voor degene die een gloeilamp wilt behouden, maar dit niet meer veilig en verantwoord vindt naast de energieprijzen. Ten sloten gaat filament lamp langer mee en geven ze extra warme lichtkleuren af dan de originele gloeilamp. Wilt u ook uw gloeilampen vervangen of wilt u dezelfde uitstraling weer hebben als de oude bekende gloeilamp? Bekijk dan onze filament lampen.

Wat is het verschil tussen filament en LED?

Het verschil tussen een LED lamp en een filament lamp is dat de oude filament lampen net als bij een gloeilamp hitte gebruiken, terwijl LED lampen door elektriciteit licht maken. Het belangrijkste verschil hierin is de levensduur, de stijl, de vorm en het licht dat een filament lamp geeft. Zo lijkt een filament lamp op een gloeilamp. Deze geven minder licht dan een LED lamp. Ook bevatten ze minder functies als een LED lamp. Een LED lamp kan namelijk vaak van kleur veranderen is, is eventueel dimbaar, waardoor het licht te bepalen is naar wens. Een filament lamp heeft dit niet. Al we het hebben over een LED filament lamp en een reguliere LED lamp. Dan kenmerkt de filament lamp zich vorral anders op basis van de uitstraling en vorm van de lamp. Zo heeft een filament lamp geen LED-chip, maar echt filamentdraden. Ook beschikt de filament lamp zich over een warme kleur in plaats van een witte kleur of een daglicht kleur. Tevens zijn LED lampen moderner en hebben een eigentijds uiterlijk, terwijl de filament lamp een meer ouderwetse uitstraling heeft.

Hoe werkt een filament lamp?

Een Filamet lamp werkt eigenlijk net als ieder andere LED lamp. Er zit namelijk, dezelfde technologie in als bij een LED lamp. Op deze manier wordt er dus ook op dezelfde wijze licht geproduceerd. Een LED lamp daarentegen heeft een LED-chip en die heeft de filament lamp niet. Deze heeft kleine LED lampjes die gemaakt zijn van geleidend materiaal dat voor de helft de elektriciteit geleid. Ook werkt de filament lamp gewoon op elektriciteit en vindt er een elektronenovergang plaats om licht uit te zenden. Om de structuur van gloeilampen aan te houden is alleen de wijze waarop de LED lampjes geplaatst zijn anders. Deze zijn in een filament structuur geplaatst en zijn vaak gemaakt van flexibel glas en kunststof.

Wat is een filament lamp?

Een van onze sfeervolle filament lampen van het merk Masterlight.

Hoe lang gaat 1 filament lamp mee?

Wij hebben al de vraag "Wat is een filament lamp?" beantwoord. Nu kijken we hoe lang 1 zo een lamp mee gaat. De levensduur van een filament lamp kan natuurlijk niet exact bepaald worden. Dit hangt af van het gebruik en de branduren van de lamp. Wel kan er een gemiddeld gegeven worden. Zo hangt de levensduur van een filament lamp tussen de 15.000 en 25.000 branduren. Ook dit gemiddelde hangt af van ook het merk en de kwaliteit van de lamp. Wel zijn filament lampen natuurlijk veel zuiniger en kosten efficiënter dan een gloeilamp en gaan ze dus ook langer mee. Doordat de filament lamp kleine LED lampjes heeft met een glazen bescherming wordt het licht dat ontstaat gelijkmatig verspreid. Hierdoor lijkt het ook daadwerkelijk op een gloeilamp en heeft het een vergelijkbare warme gloed. Ook kost dit minder energie wat ervoor zorgt dat de lamp langer mee gaat.

Hoeveel watt bevat de filament lamp?

Het aantal Watt van een filament lamp verschilt per model, merk en fabrikant. Wel is het een feit dat alle LED Filament lampen een laag vermogen hebben. Zeker als het wordt vergeleken met de oude gloeilamp. Een LED lamp en dus ook een filamentlamp heeft een vermogen van 2 tot 10 Watt. Er zijn ook filament lampen met meer vermogen, maar die zijn minder gebruikelijk. Waarop nog gelet kan worden is het aantal licht dat de filament lamp af geeft, want dit is niet gelijk met het aantal licht dat de filament lamp produceert. Kijk hiervoor naar het aantal lumen (lm) deze kunnen namelijk, ook variëren per filament lamp. Er kan dus worden geconcludeerd dat de technologie zeker vooruit gegaan is, betreft licht en dat een filament lamp ook zeker een goede vervanging is voor gloeilampen en eventueel andere sfeerlampen of lampen die geen sfeer bieden op plekken waar dat wel gewenst is. Ze zijn gezellig, nostalgisch en geven een warme kleur licht af. Dit maakt het gezellig en geeft een warme uitstraling aan de ruimte. Dit met een vermogen van 2 tot 10 Watt. Bekijk de diverse vormen en maten die beschikbaar zijn.

Wat-is-een-filament-lamp

Dus zoekt u een warme, gezellige sfeerlamp die de charme en uitstraling bevat van de wel bekende oude gloeilamp, maar dan met de moderne technologie? Overweeg dan eens een kijkje in ons assortiment van Kurnig Licht. Dit kan in onze winkel in Heerlen als online. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact op.

Bekijk alle artikelen
Telefonisch contact
Neem gerust telefonisch contact op met Kurnig Licht voor direct antwoord op uw vragen.
Doctor Poelsstraat 19
6411 HG HEERLEN
Nederland

Contact

+31 (0) 45 57 16 757
06-55302925
info@kurnig.nl

Disclaimer
Privacy Statement

Contact

Zondag Gesloten = Rustdag
Maandag Gesloten = Werk buitenshuis
Dinsdag 10:00 – 17:00
Woensdag 10:00 – 17:00
Donderdag Gesloten = Werk buitenshuis
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
menu